Само в 7DniPlovdiv.bg

Лидер на бултрасите изригна: В „Аквариума“ в Разград си изолиран! Как да подкрепяш отбора в затворена стая?!

7 Dni Plovdiv14.11.20171min620
Божидар Божилов

Божидар Божилов е лидер на феновете на “Ботев” Пловдив близо 30 години. В момента е част от ръководството на Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“. Ето как Божо коментира сектора за гости на стадион „Лудогорец Арена.“

“Определено на никой не е приятно да гостува на този сектор, защото ти си като изолиран. Не като, ти си изолиран – нито може да се чуят песни, хореография, каквото и да било – всичко се обезсмисля. Все едно си затворен в стая и да подкрепяш отбора, как да стане? Не става! Затова ние като фенове подкрепихме декларацията на колегите от ЦСКА. Сега, ръководството си има своето право за тази декларация, не я подкрепи, но не я подкрепи (и аз съм част от това ръководство) от гледна точка на това, че ние си даваме сметка, че нашите условия, на нашия стадион, на който играем в момента, не са най-добрите и не е това, което ние желаем да предложим на гости.

От тази гледна точка ръководството на Ботев не зае позиция във въпросната декларация. Но като фенове, като “бултраси”, на никой фен не му е приятно. Не само, че не му е приятно, отвратително е да си там. Затова заставаме твърдо на позицията, че не е това начинът да се вземат някакви мерки спрямо гостуващите публики. Показателен е фактът, че като дойдат хора от Европа, гости, на други отбори, никога не ги слагат в тази клетка. Това само по себе си издава що за съоръжение е изградено там”, коментира Божо пред Pik.bg.