Само в 7DniPlovdiv.bg

Светът е в краката на Гришо! Вижте кои се възхитиха от блестящия дебют на гордостта на България в Лондон

7 Dni Plovdiv13.11.20171min1650
Rolex Paris Masters - Day Four

Най-големите спортни медии в света се възхитиха от блестящия дебют на Григор Димитров на финалите на АТР в Лондон. Те си изказаха ласкаво и засипаха със суперлативи Гришо за успеха му в битката срещу Доминик Тийм.

“Димитров пристигна в Лондон след най-постоянния сезон в кариерата си и бе непоколебим, като спечели трисетовата битка с Доминик Тийм. Особено в последния сет двамата предложиха високо качествен тенис, но Димитров успя от втория си опит да затвори мача”, пише на сайта на Sky Sports, като именно тази телевизия държи правата за излъчването на Финалите на АТР от “О2 Арена” в Лондон.

Сайтовете на  Sky Sports  и на ВВС обърнаха най-голямо внимание на първия миг на магия от страна на нашето момче  – начина, по който Григор постигна първия пробив в третия сет с изумително воле за край на впечатляващо разиграване.

“Премиерата на Григор Димитров в Лондон се оказа печеливша, а талантливият 26-годишен тенисист блестеше с качество, със смяна на темпото, с агресия, както и с отлични излизания на мрежата. Неговият опонент Тийм е с две места по-нагоре в ранглистата, но бе далеч по инертен и пасивен. Още една победа на Григор ще го прати на полуфиналите, но засега да се наслади на заслужения си триумф”, пише в анализа си за мача пък сайтът на ESPN.

“Григоп Димитров оправда очакванията с победа над Доминик Тийм. Ето какво е усещането да направиш победен дебют на Финалите на АТР”, пък пише в профила в “Туитър” на официалния канал на ATP – Tennis TV.

“Димитров призна, че е бил нервен, но определено се представи както подобава на такава сцена”, изтъкна FOX Sport.