Само в 7DniPlovdiv.bg

Пожарната в Пампорово може да остане и тази зима

7 Dni Plovdiv13.11.20171min450
1

Пожарната служба в Пампорово има вероятност да се запази, поне до края на зимния сезон. Това заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, пред протестиращите днес в Пампорово.

Хотелиери от Пампорово, горовладелци и жители на околните села – Проглед, Стойките, Широка лъка, блокираха днес главния път Смолян – Пловдив, който преминава през курорта. Протестът започна в 09.00 часа, заради закриването на пожарната служба в курортния комплекс, като близо час след това при тях пристигнаха представителите на местната власт и шефа на пожарната.

„Търсим решение на проблема, пожарната която е тук да си остане през сезона. Ще обсъждаме варианти, сега трябва спешно да пътуваме за София, където имаме среща с министър-председателя Бойко Борисов“, коментира главен комисар Николов. Чу се вариант, който предвижда хотелиерите да се включат в издръжката на пожарната и така да успее да се запази службата. Срещу него обаче възразиха сериозно протестиращите, както и кмета на Чепеларе Славка Чакърова.

Протестиращите склониха да прекратят протестите, с уговорката, че ще изчакат решението в МС и ако то не е в посока запазване на службата, те да продължат с блокадите на пътища.