Само в 7DniPlovdiv.bg

Георги Самуилов взима концесията на „Колежа“! Бизнесменът търси 30 милиона за стадиона! Вижте как ще осигури огромната сума и каква ще е първата стъпка, която ще предприеме на съоръжението

7 Dni Plovdiv12.11.20171min2490
Чистене-стадион-Ботев-Пловдив

Фирма на новия инвеститор в Ботев (Пловдив) Георги Самуилов ще е новият концесионер на стадион “Христо Ботев”, съобщава “Меридиан Мач”.

Настоящото споразумение, подписано по времето, когато банкерът Цветан Василев издържаше “канарчетата”, изтича в началото на март 2018 година.

По него се трупа и сериозен дълг към общината заради концесионната такса, която от клуба трябва да превеждат всеки месец.

За да защити общината този си приход, ще трябва да подпише нов договор и вече се водят разговори по темата.

Очаква се изпълнителният директор Иван Йотков да договори споразумение, с което компания на Самуилов да се ангажира с поддържането на съоръжението и да се търсят инвеститори, за да бъде завършен строежът.

Нужни са около 30 милиона лева, за да може целият комплекс да функционира оптимално. На този етап Самуилов не може да извади сам тази сума, като неговите усилия са насочени в осигуряването на дългосрочен банков кредит.