Само в 7DniPlovdiv.bg

Треньорът на Марица след историческото класиране за ШЛ: Показахме, че все пак там, където нещо се опитва да се прави истинско, понякога се получава!

7 Dni Plovdiv12.11.20171min470
волейбол - Иван Петков - треньор на Марица

Треньорът на Марица Иван Петков бе на седмото небе от щастие след историческия успех на пловдивските волейболистки над руския Енисей (Красноярск) класирането за груповата фаза на Шампионската лига. Специалистът сподели мнението си за чудото, което направиха неговите момичета.

„Не знам какво да кажа в този момент. Не мога да намеря достатъчно силни думи да кажа какво изпитвам в момента. Истината е, че сме удовлетворени от това, което сме направили. Показахме, че все пак там, където нещо се опитва да се прави истинско, понякога се получава. Там, където нещата се правят със сърце, с душа и с професионализъм, нещата се случват. Дали е било късмет – нямам представа. Ние всички много го искахме, ние всички го вярвахме и, най-вече, ние всички бяхме подготвени за това. Колкото и важен да е късметът, ние не можем да оставим нещата само на него. Момичетата са професионалисти. Те знаеха какво искат, знаеха как да го постигнат и бяха подготвени със средства да го направят. Един такъв мач изразява напълно духа на един голям спортист.”