Само в 7DniPlovdiv.bg

ВЕЛИКО!!! Пловдив и България ликуват! Марица направи чудо и ще играе в Шампионската лига! Златните момичета на Иван Петков пренаписаха историята на родния волейбол след уникален подвиг в Краснояркс!

7 Dni Plovdiv11.11.20171min5020
волейбол - Марица след победата над ЛП Сало в Шампионската лига

Велик триумф за Пловдив и България! Донесе го най-добрият пловдивски отбор, който през последните години се превърна в тотален хегемон в родината ни. Марица сбъдна мечтата на родния волейбол. Златните момичета на Иван Петков направиха истинско чудо в Краснояркс и се класираха в групите на Шампионската лига. След този изключително драматичен успех над руския Енисей,  пловдивчанки пренаписаха историята на българския женски волейбол, превръщайки се в първия роден отбор, който ще играе в най-престижния европейски клубен турнир, където ще мери сили с още 15 най-добри тима в Европа.

Шампионките на България направиха истински чудо, след като загубиха първия мач срещу Енисей с 2:3 гейма в зала „Колодрума“. Днес златните момичета на Пловдив изиграха истинска драма, която се реши след златен гейм. Марица победи рускините като гост също с 3:2 гейма (20:25, 19:25, 25:23, 27:25, 15:12). Така се стигна до златен гейм, който нашите момичета спечелиха с 15:11. Драмата в залата в Краснояркс продължи около 2 часа и 40 минути.

Марица изоставеше с 2:0 гейма, но момичетата на Иван Петков демонстрираха невиждан характер и воля. Класата на пловдивчанки блесна с пълна сила и те осъществиха шеметен обрат по възможно най-драматичния начин.

Накрая обаче не само Пловдив, но и цяла България ликува. Всички българи трябва да се гордеем с историческия подвиг, направен от Марица.