Само в 7DniPlovdiv.bg

Звезда от САЩ обвини бившия шеф на световния футбол в сексуално посегателство! Хванал я за…

7 Dni Plovdiv11.11.20171min640
Вратарка на националния отбор на САЩ и Сеп Блатер

Бившата вратарка на националния отбор на САЩ Хоуп Соло стана поредната известна личност, която се оплака от сексуално посегателство. Нейните обвинения бяха стоварени върху бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Според Соло, Блатер я е хванал за задника по време на церемонията по връчването на Златната топка през 2013 година.

Тогава наградата за най-добра футболистка получи друга американка – Аби Уамбак, а Соло излезе на сцената, за да обяви името на победителката. В интервю за португалското издание “Експересо” двукратната олимпийска шампионка призна, че секунди преди да застане пред публиката на въпросната церемония, е била опипана от Блатер.

“Сеп Блатер ме хвана за задника. Нали знаете кой е той? Случи се на церемонията за Златната топка през 2013 година, малко преди да се кача на сцената. Тогава това се считаше за нещо нормално”, заяви Соло в контекста на въпрос, свързан с актуалната тема за сексуалния тормоз в спорта.

По-късно от британския вестник “Гардиън” потърсиха Блатер за коментар. Швейцарецът отрече обвиненията чрез своя говорител, наричайки обвиненията “нелепи”.