Само в 7DniPlovdiv.bg

Шокиращо признание! Тартор на агитката на Локо: Отрязах ръка за Жоро Илиев!

7 Dni Plovdiv10.11.20171min8940
Агитка-на-Локо-Пд-срещу-Славия-на-Лаута

„Отрязах ръка за Жоро Илиев!“. Това разказва пред „България Днес“ един най-доверените хора на покойния бос на Локомотив (Пловдив) – Тишо Фаталния.

В края на 90-те години Тихомир работи за по-малкия от братя Илиеви в София и отговаря за отчетите на неговите хора в столичния квартал „Младост“. Тишо тренира бойни спортове и е лидер на феновете на пловдивския „Локомотив“, където Жоро Илиев е боготворен след спечелването на шампионската титла. По това време империята на Главния е в разцвета си, а много хора си уреждат живота покрай него за поколения наред.

Тишо израства като сирак и Илиев му подава ръка в най-трудните моменти.

„Това е единственият човек, който ме е питал от какво съм имал нужда – казва Тишо. – Мога да се тупна в гърдите и да кажа, че му отговорих, че нямам нужда от абсолютно нищо. От него много хора искаха всичко. Аз исках само неговото уважение.“

Така се стига и до един от най-драматичните моменти в живота на Тишо, който днес е излежал всичките си присъди и е чист пред закона.

„Аз съм от Пловдив, но доста години живеех в София, в „Люлин“ – разказва верният до гроб служител на Главния. – Бях отговорник на целия квартал „Младост“ в една от тогавашните структури. Имаше бизнес отношения с едни хора, които не бяха точни. Крадяха коли, не се отчитаха. Аз ги натиснах много. Един ме простреля и на пицарията в „Младост“ му взех ръката, ей така, махнах му я. Тази, с която ме простреля. С меча му я махнах. В колата винаги си нося меча, брадвата и мачетето. Навсякъде си ходя с тях. На този човек ръката му падна от китката надолу. Това се случи през 97-а година. За това казвам, че за мен бат’ Жоро беше много повече от президент в „Локомотив“, той ми беше като баща. Това беше по едно много хубаво, цветущо време в България. Занимавах се с нелегален бизнес, който е много печеливш“.

Сега Тихомир живее в рамките на закона, а времето с Главния остава за него един хубав спомен. Тарторът на феновете на „Локо“ помага на десетки деца с тежка съдба и хора в нужда. И до днес Тишо не дава да се изрече лоша дума за Жоро Илиев. На стадиона на „Локомотив“ в Пловдив има паметна плоча за Главния в централния вход, а на трибуните неговото място също е запазено вовеки веков. Там никой няма право да седне, а мястото на сегашния собственик Христо Крушарски е на дясната седалка до него. „Който седне на мястото на Жоро Илиев, умира!“, казва Фаталния.

Източник: „България Днес“