Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Бразилец решава проблемите в защитата на Ботев! Белия най-накрая намери заместник на Генев! Вижте кой ще подсили канарчетата, изненадата е огромна!

7 Dni Plovdiv10.11.20171min6470
Виктор Генев за сайта

Краят на мъките в Ботев и в частност на треньора Николай Киров ще бъде сложен съвсем скоро. Белия вече де юре е намерил така дълго търсения заместник на Виктор Генев.  Почти 3 месеца изминаха откакто на Коматево започнаха да издирнат качествен централен защитник, който да запълни дупката в сърцето на отбраната, зейнала след напускането кадъра на Левски в посока израелския Ашдод.

Футболистът, който ще реши проблемите на отбора в тази невралгична зона, е бразилец, научи 7DniPlovdiv.bg. Всъщност въпросният защитник  може да се каже, че е наличен в клуба и е подръка. Това е Рафаел Диего де Соуза. 31-годишният бранител официално не е приключил взаимоотношенията си с канарчетата, поне от Ботев не са обявили, че са се разделили окончателно с него.  Още преди повече от година Рафаел поиска да излезе в неплатен отпуск заради травмата си в ахилеса. Оттогава-насам той се лекува в родината си. През лятото имаше намеци от страна на канарчетата, че трудово-правните отношения между клуба и играча ще приключат на 30 юни. Така и не стана ясно случи ли се това. Факт обаче е, че профилът на Рафаел не е зачеркнат от официалния сайт на Ботев.

Де Соуза пристигна при жълто-черните през лятото на 2016 година заедно с Жоао Пауло и Фелипе Бризола. Те бяха първата тройка бразилци, доведени на Коматево от мениджъра Иво Димов. Тогавашният треньор на канарчетата Николай Костов твърдеше, че Рафаел е изключително качествен и опитен централен защитник и ще го докаже с екипа на Ботев. За съжаление обаче това не случи. Де Соуза така и не успя да направи официален дебют за пловдивчани заради контузията си. Той самият изяви желание да се лекува в Бразилия, като поиска да бъде в неплатен отпуск, докато се възстановява, за да не е в тежест за бюджета на клуба.

След това кариоката претърпя още няколко операции и постоянно удължаваше срока на принудителната си почивка. Когато пристигна в Ботев, Рафаел подписа договор за 1 плюс 1 години. Така се оказва, че бразилецът има контракт с клуба до лятото на 2018 год., т.е до края на настоящия сезон, ако няма някакъв проблем по отношение на клаузите в контракта. Според запознати дори тихомълком футболистът и ръководството да официализирали раздялата помежду си, няма да има проблем той да се отзове и да се завърне в България.

Източници на 7DniPlovdiv.bg  разкриха, че възможността Рафаел Диего де Соуза все пак да заиграе в Ботев е била обсъждана сериозно от спортно-техническия щаб.  Треньорът Николай Киров има готовност да го привика за началото на зимната подготовка, стига да е напълно здрав. Според запознати мениджърът му Иво Димов е декларирал, че дотогава Рафаел  ще е възстановен на 100%.

Това ще даде възможност на Белия да реши проблемите на отбора в центъра на защитата. Специалистът дори обмисля вариант да върне в тима Де Соуза и да привлече още един бранител за тази зона.  На Коматево са надвишили лимита за играчи извън ЕС. Рафаел обаче притежава и италианско гражданство и няма да има никакъв проблем в това отношение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *