Само в 7DniPlovdiv.bg

След като клубът се разграничи, феновете на Ботев изригнаха срещу „Аквариума“ на Лудогорец: Там се създава усещането, че си в затвор или в животинска клетка, но не и на футболна среща!

7 Dni Plovdiv09.11.20171min1280
Бултраси

Феновете на Ботев изразиха своята остра позиция спрямо гостуващия сектор на „Лудогорец Арена“, известен като „Аквариума“.  Интересното в случая е , че декларацията на бултрасите идва около 24 часа, след като ръководството на клуба, обяви официално, че не е изказвало становище по писмото, което ЦСКА изпрати до БФС с искане за коригиране на условията за гостуващите сектори на стадиона на Лудогорец. Под документа, разпространен от червените, фигурираше и името на Ботев сред клубовете, подкрепили това искане.

По този начин феновете на канарчетата показаха, че подкрепят  идеята родните привърженици да не бъдат вкарвани в подобна клетка като тази в Разград..

Ето и декларацията на Клуба на привържениците на Ботев Пловдив. 7DniPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Скъпи ботевисти, приятели на футбола,

наскоро се появиха множество възмущения от феновете на различни футболни клубове в България. Всички те бяха насочени към неприемливите условия за гостуващите фенове на стадион “Лудогорец Арена” в Разград.

“Клуб на привържениците на Ботев Пловдив” и Обединени фракции “BULTRAS” като организации, представляващи жълто- черната публика, заявяват, че основната ни цел е подкрепа и наблюдение на футболните срещи на Ботев Пловдив, нещо, което в гостуващия сектор в Разград е много трудно, почти невъзможно. Плексигласовата преграда, колоните и мрежите създават усещането, че си в затвор или животинска клетка, но не и на футболна среща.

При положение, че гостуващите фенове на чуждестранните отбори биват настанявани в други сектори, защото този не получава лиценз от УЕФА, ние не смятаме, че сме нещо по- малко от тях и настояваме за незабавни действия от ръководството на ПФК “Лудогорец 1945” ЕАД, които да позволят на всички футболни привърженици да подкрепят своите отбори в нормални за Европа условия.

С уважение:

“Клуб на привържениците на Ботев Пловдив”

Обединени фракции “BULTRAS”