Само в 7DniPlovdiv.bg

Екстреньор на Локо: Феновете на „Лаута“ не се месят, просто са много чувствителни! Публиката на отбора е най-прекрасната, редом до тази на ….

7 Dni Plovdiv09.11.20171min2570
Сашо Станков - Локомотив

Александър Станков изпълни успешно поредната си мисия в Китай. Преди шест месеца бившият наставник на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) се нае с трудната задача да спаси закъсалия Мейджоу Хака от изпадане от втора дивизия. И успя, като в началото за кратко се засече с Валери Божинов, който обаче пожела да си тръгне от Китай.

53-годишният Сашо Станков определи изминалия сезон като най-трудния в кариерата си до момента. Преди да се заеме с Мейджоу Хака, бившият селекционер на младежния ни национален отбор води с успех Далиен Аербин, класирайки го в Суперлигата, след които бе и начело на Хунан Билоу. Специалистът даде интервю за БЛИЦ СПОРТ след завръщането в България.

Предлагаме ви частта от него, в която говори за Локомотив:

– Локомотив е друг от бившите ви клубове. Коментарът ви за смяната на Воин Войнов?

– Изненадах се. Христо Крушарски беше казал, че докато той е президент, треньор ще е Войнов. Не знам какво се е случило. Само знам, че на “Лаута” натискът не е малък, бил съм там, знам колко са чувствителни феновете. Несъмнено обаче публиката на Локомотив е най-прекрасната, редом до тази на ЦСКА.

– Казвате за “натиск”. Феновете се месят в работата на треньорите ли?
– Не се месят, просто са много чувствителни. Много пъти съм имал разговори с тях, задават въпроси и търсят отговори.