Само в 7DniPlovdiv.bg

Бивш треньор на Ботев и Локо обяви: Приключих мисията си в Хенан, чакам нови предизвикателства!

7 Dni Plovdiv08.11.20171min4960
Yasen Petrov Leaves China

Бившият треньор на Ботев и Локомотив Ясен Петров вече не е треньор в Китай, разкриват колегите от  БЛИЦ СПОРТ. Пловдивския Джанини свърши успешно работата си в Хенан Жиани и се раздели с клуба.

През юни Петров застана начело на скромния тим, а поставената му от ръководството цел бе да запази мястото на отбора в китайската Суперлига.

Бившият треньор на Левски се е разделил с Хенан Жиани след победата с 2:1 над водения от германския специалист Феликс Магат Шандонг Луненг още в края на септември. Така Джанини успява да свърши отлично работата си четири кръга преди края на първенството.

Хенан завърши на 14-ото място с 30 точки, на 8 пред последния изпаднал – Янбиан.

Феликс Магат не бе единственият доказан специалист, който Ясен Петров успя да победи. През сезона българинът надхитри и Мануел Пелегрини (успех с 3:2 над водения от чилиеца Хебей). Петров и Хенан също така измъкнаха точка от Фабио Капело и Жиангсу – 2:2.

Сега Пловдивския Джанини си е у дома и очаква оферти, за да реши къде ще продължи кариерата му.

“Да, в момента съм в Пловдив. Приключих мисията си в Хенан и чакам нови предизвикателства. Искам да благодаря на Алекс Георгиев и Иво Тренчев, които бяха част от моя щаб. Както и на ръководството и феновете”, заяви Ясен Петров пред БЛИЦ СПОРТ.