Само в 7DniPlovdiv.bg

Жребият е хвърлен! Гришо в група с Надал в Лондон! Пътят на Димитров е широко отворен поне за полуфинал в турнира на най-големите в света! Вижте каква колосална сума може да заработи героят на България

7 Dni Plovdiv08.11.20171min5040

Гордостта на България – Григор Димитров, попадна в група „Пийт Сампрас“ на финалите на ATP в Лондон. Там водач е Рафаел Надал, а компания на двамата правят още Доминик Тийм и Давид Гофен. В група „Борис Бекер“ се събраха Роджър Федерер, Александър Зверев, Марин Чилич и Джак Сок.

Българинът е записвал победи над всеки един от предстоящите си съперници в групата, но има положителен баланс само срещу Гофен (3 победи, 1 загуба). Най-лошо е съотношението победи-загуби, когато гледаме двубоите му с Матадора (1 победа, 10 загуби), а срещу Тийм статистиката е почти изравнена (1 победа, 2 загуби). Трябва да се отбележи, че австриецът изпитва сериозни затруднения на настилката, на която ще се проведе състезанието, което е допълнителен бонус за Григор.

За полуфиналите се класират двамата най-добре представили се от всяка група, като водачът от А се изправя срещу втория от Б и обратно. За класирането в групите най-голямо значение има броят на победите, след което се взима предвид броят на изиграните мачове (играч с две победи и загуба е по-напред от друг само с две победи). Тайбрек се играе, ако двама от участниците имат еднакви показатели.

Освен огромен награден фонд, турнирът носи и много точки – всяка победа в групите е равносилна на 200 точки за класацията. Шампионът ще спечели максимум 1500 точки и $2 549 000 в сингъла и $486 000 при двойките.

Като резерви в турнира ще бъдат Пабло Кареньо Буста и Сам Куери.

Турнирът започва на 12.11 (неделя) и ще продължи до 19-и ноември.

Група „Пийт Сампрас“:
1. Рафаел Надал
2. Доминик Тийм
3. Григор Димитров
4. Давид Гофен

Група „Борис Бекер“:
1. Роджър Федерер
2. Александър Зверев
3. Марин Чилич
4. Джак Сок