Само в 7DniPlovdiv.bg

Белащица срещу резиденцията на д-р Енчев – Епизод 2!!!

7 Dni Plovdiv07.11.20171min3211
1

Бурна сесия се поведе в Общинския съвет на община „Родопи”. Поводът за извънредното свикване на старейшините е скандалът с хотела на доктор Невен Енчев в село Белащица и проекта му за фабрика за биосладка, конфитюри и масла. Общинските съветници от ФОРОР поискаха да бъдат изнесени документи за това какво е накарало кмета на общината и кметицата на Белащица да разрешат работно време на Резиденция „Алхимика” да бъде от 7 часа на едната сутрин до 4 на другата. Според жители на Белащица има денонощни празненства със силна музика и заря, а мръсни води от септична яма на хотела заливат улиците.

Кметът Пламен Спасов точка по точка изреди действията си и обяви, че различни институции са проверявали обекта, включително РДНСК и ДНСК, но не са установили нарушения. Строителството става не в регулацията на селото, а на земеделски земи, където са и имотите на съседите с променен ПУП, включително за тях самите. Всичките съседи на Енчев навремето са се подписали, че са съгласни с инвестиционните му намерения.

Над д-р Невен Енчев е разпънат чадър от община “Родопи”, убедени са жителите на Белащица и посочват, че строежът на резиденция “Алхемиста” е разрешен от главния архитект на общината Атанас Недевски, а въпреки жалбите, кметът Спасов не предприема мерки.

На всеки съветник днес съм раздал папка с документи за действията на администрацията, съобщи кметът Пламен Спасов. Той посочи, че има неразбиране за проблема – той касае не жителите на Белащица, а само 20-на души, живеещи в съседство с резиденцията на д-р Енчев.

Спасов обясни, че става дума за територия, земеделски земи със сменен статут и дадено право за строеж. Така през 2015 година там д-р Енчев строи къща за гости, от която се жалват 20 комшии. И в този комшийски скандал ни замесиха като община, затова се наложи точка по точка да обяснявам предприетите от администрацията действия, оплака се Пламен Спасов. Той каза още, че е издал разрешение за удължено работно време след съгласуване с началника на Първо РУ и кметицата на Белащица.

Кметът на Родопи отхвърли да разпъва политически чадър над д-р Енчев и пред съветниците заяви, че не го познава и дори няма номера му в мобилния си. Паметливи обаче напомнят, че Спасов е един от редовните “ценители” на резиденцията на доктора.

Спасов призна бавните действия на общинската администрация по повод оплакванията за отпадните води къщата за гости на д-р Енчев, които замърсяват околността. Той обясни, че това е втора септична яма, за която още миналата седмица комисия е препоръчала да бъде изпразнена и заличена. Тук можеше наистина да действаме по – бързо и адекватно, призна Спасов. И съобщи, че д-р Енчев е внесъл преди два дни проект за изграждане на малка пречиствателна станция.

Пламен Спасов се оплака, че е поставен между чука и наковалнята, тъй като на бившите земеделски земи до Белащица, където е и резиденцията на д-р Енчев, по същата схема с промяна на статута са вдигнали палати много влиятелни хора в страната – депутати, политици, бизнесмени, спортни звезди като Владо Арабаджиев. Като ръководство на общината трябва да водим диалог с всички, посочи кметът. Белащица се превърна в новия Бевърли хилс на Пловдив на мястото на западащото Марково, призна Спасов.

One comment

  • Stoyan Gavrailski

    07.11.2017 at 23:54

    Бевърли хилс…АФААХАХАХАХАХА…ш са гръмна…Сериозно?БУхахаххаха

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *