Само в 7DniPlovdiv.bg

Ботев потвърди официално новина на 7DP: Иван Йотков е новият изпълнителен директор! Палийски остана председател на Борда! Вижте защо един човек не зае и двете ръководни длъжности

7 Dni Plovdiv07.11.20171min1300
Иван Йотков и Ангел Палийски

Днес, 07.11.2017 г., се проведе Извънредно Общо събрание на акционерите в ПФК “Ботев” АД, на което бе утвърден нов Съвет на директорите в Клуба, информира официалният сайт на жълто-черните.

Акционерът ТЦ-ИМЕ подкрепи предложение на мажоритарния акционер Сдружение “ПФК Ботев” за определяне на Съвет на директорите от петима души. За членове на Съвета на директорите бяха избрани – Ангел Палийски, Иван Йотков, Радослав Кошински, Васил Наумов и Костадин Брашнаров.

На свое първо заседание новият Съвет на директорите взе следните решения:

  1. Избира г-н Ангел Палийски за председател на Съвета на директорите
  2. Избира г-н Иван Йотков за Изпълнителен директор на ПФК “Ботев” АД
  3. С цел по-добра информираност на широката общественост, възлага на г-н Радослав Кошински функцията на говорител по въпросите, касаещи работата на Съвета на директорите
  4. Възлага отговорността за оптимизиране на връзката и комуникацията с привържениците на “Ботев” (Пловдив) на г-н Васил Наумов и г-н Костадин Брашнаров

Съвета на директорите на ПФК “Ботев” ще продължи да работи по 3-те основни приоритета за Клуба:

  1. Изграждането на ст. “Христо Ботев”
  2. Оптимизиране на структурата на работа в Клуба
  3. Развитие на Детско-юношеската школа

 

С тази официална информация  от Ботев реално потвърдиха новината на 7DniPlovdiv.bg от тази сутрин, когато първи разкрихме, че Иван Йотков ще е новият изпълнителен директор на АД-то на клуба.

ВИЖТЕ ТУК

Досегашният административен директор на канарчетата обаче не оглави и Съвета на директорите. На тази позиция отново бе избран Ангел Палийски.

При предишните две утвърждавания на Борда на директорите на клуба избраният за изпълнителен директор едновременно с това ставаше и председател на висшия ръководен орган. Де юре той бе и президент на Ботев.

Разминаването, ако може да го наречем така, дойде от увеличението на броя на членовете на Съвета на директорите от 3 на 5 души. При този модел стандартната практика е изпълнителният директор и председателят на Борда да са различни хора. Така бе преди години и в Ботев.