Само в 7DniPlovdiv.bg

По два, по два, по два километра правят Пловдив – Асеновград

7 Dni Plovdiv06.11.20171min1520
Асеновградско шосе02

Два километра от новоизграждащото се платно на пътя Пловдив – Асеновград вече са асфалтирани. Това стана ясно при инспекцията, която областният управител Здравко Димитров направи тази сутрин на фирмата, която ремонтира участъка.  Фирмата си изпълнява договора в срок и качествено, обобщи Димитров и допълни, че институциите полагат усилия този важен проект да се изпълни навреме.

Той припомни, че от основния проект са изпуснати локалните отклонения към населените места, затова сега се правят проекти, а координацията се осъществява от Агенция „Пътна инфраструктура“. Оттам движат и отчуждаванията, поддържа се и постоянна връзка с кметовете на Пловдив, Асеновград, Куклен и Марица.

В 11-километровия участък ще има пет кръгови кръстовища, потвърди Здравко Димитров и посочи, че кръговото при караулката до Околовръстното се отделя от основния проект, за да няма забавяне.

Цялото трасе ще бъде асфалтирано с първия 6-сантиметров пласт основа, за да се запази през зимата. Ще бъдат положени около 55 000 тона асфалт, още днес с 3 000 тона ще се асфалтира до разклона за Крумово, съобщи Паун Иванов, ръководител на пловдивския офис на фирмата-изпълнител.

Работата се възпрепятства от забавянето при проектирането на локалните платна, кръговите кръстовища и отводняването, заяви Иванов. Фирмата очаква бързи решения от правителството, АПИ и общините.

Цялото трасе ще бъде асфалтирано с първия 6-сантиметров пласт основа, за да се запази през зимата. Следващите пластове ще бъдат положени, ако навмере дойде проектът за отводняването и започне да се изпълнява.

Пътят Пловдив – Асеновград няма да бъде затварян, но ще бъде пуснат изцяло едва след рехабилитация на основното платно. За целта движението ще бъде прехвърлено по новоизградения участък, съобщи още областният управител Здравко Димитров. Той припомни, че за ремонта са осигурени 24 милиона лева, 85% от тях са по Оперативна програма „Региони в растеж“ и близо 4 млн.лв. републиканско финансиране.