Само в 7DniPlovdiv.bg

Контраатака! Тотев слага още 2 бариери в стария град!!!

7 Dni Plovdiv06.11.20171min450
Детска площадка06

Община Пловдив започва работа по организация на движението от източната част на Стария град. С това витиевато съобщение кметът Иван Тотев коментира протестите на жители, собственици на хотели и ресторанти в стария град срещу бариерата под църквата “Св. Богородица”, която допуска само коли с чип да влизат в архитектурния резерват.

От Източната страна на Стария град ще бъдат сложени още два пункта с електронни бариери, тъй като този участък се е превърнал в зона за паркиране, съобщи кметът Иван Тотев. Според него на това трябва да се сложи край. Новите заграждения ще са на подходите от пл. “Шехбазиян” и от Източната порта.

По думите на градоначалника протестите са само на малка част от хората на трихълмието и са нормални при нововъведения. Вземаме бързи решения при всеки спешен личен случай, но общите правила няма да променим, категоричен бе Тотев. Той разказа за спешно издадени три чипа за ОДЗ “Щурче”, които да могат да доставят храна на малчуганите по всяко време.

Днес е получен списък от детска градина „Щурче“ за допускане на 70 автомобила в Стария град. “Представяте ли си? Не знаех, че там има дори толкова деца?”, коментира Иван Тотев.

Той допълни, че се води диалог с живеещите и работещите в Стария град, които недоволстват от новия пропускателен режим на улица „Съборна“, но тази политика няма да бъде променена. Тотев подчерта, че се водят разговори и с Арменското училище. Предстои да бъдат изградени няколко мета за паркиране на булевард „Цар Борис Трети Обединител“, които ще са само за спиране. Дали сме указания и за ремонт на стълбите на този булевард, които водят до училището. Там ще бъдат поставени две камери и осветление. Целта е родителите да бъдат спокойни за децата си, обясни Тотев.

Кметът каза още, че за бариерите на входовете на Стария Пловдив ще бъдат сключени договори с частни СОТ, защото от Общинска охрана търсели всякакви начини да се скатаят от наряд при загражденията. Възниквали много скандали с жители и шофьори, а служителите били пенсионери и не желаели да поемат смени там.