Само в 7DniPlovdiv.bg

Общото събрание на акционерите на Ботев бави нещо изключително важно! След него ще стартират преговорите в тази насока!

7 Dni Plovdiv06.11.20171min2540
Емблема на Ботев

Преговорите за подписване на нови договори със звездите на Ботев Пд ще започнат след предстоящото Общо събрание на акционерите на клуба,  пише Gustosport.bg. До момента на практика не са водени реални разговори с играчите, чиито контракти изтичат след края на сезона или още по Нова година, какъвто е случаят с вратаря Иван Чворович. От известно време ръководството на жълто-черните постоянно отлага преговорите за задържане на играчите. Причината до голяма степен е тази, че на Коматево първо искаха да разрешат проблемите в клуба на най-високо ниво. След като нещата  по отношение на управлението и функционирането на клуба бъдат изчистени, веднага на масата за преговори ще бъдат привикани и играчите.

Самото Общо събрание на акционерите в АД-то на Ботев Пд ще се проведе във вторник, 7 ноември. Извънредното му свикване беше продуктувано от депозираните оставки от двама от членовете на Съвета на директорите – председателят Ангел Палийски и Борис Гиздаков. Двамата го сториха на 11 септемри. Вече стана ясно, че  бъдещият Борд на директорите на клуба ще е от 5 души, а не както е сега – от трима.

Първият футболист, който ще бъде привикан на спешни преговори за нов договор е вратарят Иван Чворович. Неговият контракт изтича на Нова година, а стражът е много близо до подпис с клуб от Унгария. Затова нещата с него ще бъдат форсирани, макар и разговорите да се забавиха доста.

Друга важна фигура, с когото ще се водят преговори за по-дългото му обвързване с клуба, е капитанът Лъчезар Балтанов. Сред останалите с изтичащи договори са Цветомир Панов, Крум Стоянов, Лазар Марин и Йордан Минев. С тях също се планират разговори за преподписване на контрактите им.