Само в 7DniPlovdiv.bg

Васил Наумов – Мамата ще представлява мажоритарния собственик на Ботев в новия увеличен Борд! ТЦ – ИМЕ ще реши остава ли Палийски във висшия ръководен орган! Избраха кой ще търси пари за Колежа!

7 Dni Plovdiv05.11.20171min1830
Ангел-Палийски за сайта

Членовете на Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“ проведоха извънредно Общо събрание в хотел „Империал“.  На него се вземе решение Васил Наумов – Васко Мамата да бъде представителят на настоящия мажоритарен собственик на Ботев в бъдещия Съвет на директорите на клуба. Реално той ще остане във висшия ръководен орган. Новият борд на АД-то на канарчетата ще бъде изяснен окончателно във вторник, 7 ноември, когато ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите. Към момента 61% от дяловете се държат от Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“, а останалите 39% от ТЦ-ИМЕ.

Интересното е , че Наумов и сега е член на Борда на директорите, но представител на Сдружението досега беше Борис Гиздаков, който този път не фигурираше сред кандидатите да влезе във висшето ръководно тяло на клуба. Вместо това Гиздаков бе упълномощен да търси инвеститори и варианти за изграждане на стадион „Христо Ботев“. Вчера от КПБП  разкриха официално, че и министърът на финансите Владислав Горанов е потвърдил, че двата варианта, предложени от Сдружението за финансиране на изграждането на съоръжението, са възможни. Те са теглене на кредит от Българската банка за развитие или финансиране чрез европейската програва Джесика.

На извънредното Общо събрание се взе решение и за увеличение на Борда на директорите от 3 на 5  души. Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“ излъчи четири кандидатури и за останалите четири места! Те са Радослав Кошински, Теодор Бочев, административният директор на клуба и Иван Йотков и настоящият председател на Борда на директорите Ангел Палийски.

Със сигурност в  новия Съвет на директорите ще влезе Васил Наумов като избран по право представител на настоящия мажоритарен собственик на жълто-черните. Влизането на останалите издигнати кандидати до голяма степен зависи от ТЦ-ИМЕ. Квотата на втория акционер е за 2-ма души. Поради тази причина попадането на Йотков и Палийски във висшия ръководен орган ще зависи от това дали ТЦ-ИМЕ ще предложи свои представители в Борда и дали ще излъчи един или двама души!

В днешния избор участваха 95 членове на Сдружението, като 11 от гласувалите бяха с пълномощни.