Само в 7DniPlovdiv.bg

Бивш треньор на Ботев направи нещо уникално! Пренаписа историята на футбола в Казахстан!

7 Dni Plovdiv05.11.20171min1850
Мъри с четвърта титла в Казахстан

Бившият треньор на Ботев Станимир Стоилов – Мъри постигна нещо уникално. Специалистът, който води Астана, изведе отбора си до четвърта поредна титла на Казахстан. Мъри се превърна в първия треньор, който успя да спечели четири титли на страната, при това и поредни. Така бившият наставник на пловдивските канарчета пренаписа историята на футбола в бившата съветска република.

За Стоилов това също е четвърта титла в Казахстан и общо шеста като треньор след двете му с Левски през 2006 и 2007 година. В двубой от последния, 34-ти кръг Астана победи като домакин Акжайик с 2:0. Първото попадение в срещата падна в 51-вата минута, когато точен бе Жуниор Кабананга, а второто дойде в последните секунди на добавеното време, като отново бе дело на конгоанския таран.

С успеха Астана събра 79 точки, с 1 повече от тима на Кайрат Алмати, който остана на втора позиция. В последния кръг Кайрат се наложи с 3:2 над Актобе. Тимът на Кайсар Кизилорда, воден от Стойчо Младенов, стигна до успех с 1:0 като гост над Тараз след гол на Дмитри Евстигнеев в 58-мата минута. Така Кайсар събра 42 точки и завършва първенството на шесто място.