Само в 7DniPlovdiv.bg

Делио Роси: Парадоксалното е, че с човек по-малко създадохме повече положения, отколкото в някои други мачове!

7 Dni Plovdiv04.11.20171min420
Левски Локомотив Пловдив Делио Роси

Треньорът на Левски Делио Роси обяви, че отборът му създал дори повече чисти положения от други мачове в сблъсъка срещу Локомотив, въпреки че сините играха 50 минути с човек по-малко.  Италианският специалист изтъкна още, че е променил схемата след изгонването на Иван Горанов.

„Променихме схемата, но след червения картон нямаше как да разберем дали новата постройка действа добре. В крайна сметка обаче заслужавахме да спечелим.Новата постройка е една алтернатива, която всеки отбор трябва да има. Необходим ни е и резервен план за следващите мачове”, каза италианският наставник на Левски.

„Парадоксалното е, че с човек по-малко създадохме повече положения, отколкото в някои други мачове. Мислехме за атаката, дори в числено намален състав и можехме да отбележим още попадения. Ако бяхме вкарали втори гол, щяхме да решим мача доста по-рано.”

„Всяка победа ни дава увереност. В последните два мача играхме срещу силни отбори и се представихме противоречиво, затова успехът днес бе много важен.Проблемът не е, че не вкарваме голове, а това, че не създаваме положения за гол. Ако правим това, рано или късно ще успеем да отбележим.От три месеца откакто съм тук съм опознал футболистите и се опитвам да донеса баланс в отбора. Определено трябва да направим скок напред в развитието ни, днес се видя, че се опитахме да променим облика си. Мога да поздравя футболистите си, че контролираха добре мача.”, коментира италианецът.