Само в 7DniPlovdiv.bg

Евродепутат иска единен сертификат за участие в “Еразъм +”

7 Dni Plovdiv04.11.20171min250
Светослав Малинов-30г Еразъм+ 2

Българският евродепутат Светослав Малинов ще подкрепи въвеждането на единен европейски сертификат за участие по образователната програма “Еразъм”. Инициативата е на група млади българи, съобщи Малинов в Пловдив, където откри националния форум „30 години Еразъм+“.

Той се провежда в Дома на културата “Борис Христов”. 30 млади участници от цяла България обсъдиха предложения за подобряването на програма „Еразъм +“ през периода 2021-2027 г. Това е най-успешната европейска програма и финансирането й ще бъде разширено, смята Светослав Малинов. Според него липсата на официален документ за участие в европейската програма до момента е пропуск и това трябва да бъде коригирано.
Европейска програма “Еразъм +” е за образование, обучение, младежки дейности и спорт. Тя стартира през 2014 г. като продължение на програмите “Учене през целия живот” и “Сократ”, и е с период на действие до 2020 г. В нея участват 28-те страни членки на ЕС заедно с Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Македония и Турция (т. нар. програмни държави). Някои дейности са отворени и към други държави партньори в света.

Програмата дава възможности за образование, обучение и практика в Европейския съюз чрез обмен на студенти, преподаватели и административен състав, посредством регламентирано сътрудничество между университети и други ключови партньори от публичния и частния сектор.