Само в 7DniPlovdiv.bg

Нощ на театрите за пети път събота и неделя

7 Dni Plovdiv04.11.20171min490
1

Над 200 събития в 13 града включва петата Нощ на театрите в България, която ще е днес и утре.

В програмата са представления, пърформанси, изложби, “отворени врати” и театрални пътешествия зад кулисите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Смолян, Симитли и Димитровград.

Над 1500 творци от различни театрални стилове ще представят своите продукции в над 80 театрални зали, галерии, кина и клубове.

В сградата на Драматичен театър Пловдив са подредени фотографии на Диляна Флорентин, а проектът й е назован „Нощни персонажи”. Ще има и специална експедиция зад кулисите с любимите актьори. Публиката може да види спектакъла „Великденски вино“ на Константин Илиев, който е режисьорски дебют на Никола Стоянов.

Зад идеята за Нощ на театрите стои Елеонора Роси от Франция. Нейният концептуален план се нарича „LA NUITÉE – THE INTERCULTURAL NIGHT OF EUROPEAN THEATER“ и е обнародван официално в Париж на 5 октомври 2009.

В тази Нощ Театърът се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Освен спектакли в театрите и на алтернативни места се случат множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, отворени врати, социални контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика.