Само в 7DniPlovdiv.bg

Холандец и родна танцьорка – зад решетките заради дрога!

7 Dni Plovdiv03.11.20171min2360
1

Холандец и пловдивчанка получиха ефективни присъди от Пловдивския окръжен съд за трафик на кокаин и 5 кг екстази на обща стойност 123 675 лева. 47-годишният Качмарчик и приятелката му – 26-годишната танцьорка Даниела Голева, вкараха дрогата у нас преди почти година през Дунав мост.
Холандецът Качмарчик М. ще лежи в затвора 5 години и половина при първоначален строг режим. Той ще трябва да заплати и глоба от 50 хиляди лева.
Приятелката му Даниела Голева пък ще прекара зад решетките три години при първоначален общ режим.
На 27 ноември 2016 г. холандецът натоварил от родината си лек автомобил „БМВ 6-та серия“ с белгийска регистрация на микробус с платформа, шофиран от български гражданин Калоян К.. Колата трябвало да бъде доставена на адрес в България. Наркотиците били укрити в технологични кухини под предния капак на колата, като били опаковани в черен сак и два пакета.
По указание на Даниела Калоян трябвало да закара колата до Пловдив. След като влязъл в България през ГКПП-Дунав мост, водачът отишъл с автомобила първоначално до Кубрат, след това до Бургас и на 1 декември 2016 г. го предал на холандеца и гаджето му в Пловдив.
Същия ден те бяха задържани от полицията. При извършени обиски в автомобила и апартамента, където двамата Даниела и Качмарчик живели, била иззета цялата дрога.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.