Само в 7DniPlovdiv.bg

Приоритетите на България в председателството на ЕС

7 Dni Plovdiv03.11.20171min340
1

Министър Лиляна Павлова ще престави приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС на форум в Хисаря. Проявата е част от информационните дни, които организира областната управа във връзка с председателството на България и предстоящото домакинство на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 година.

Министърът на европредседателството Лиляна Павлова ще направи и презентация по повод 10 години от членството на България в ЕС . Ще бъде излъчен кратък филм за начина на функциониране на институциите на ЕС и ще се проведе дискусия с участието на всички заинтересовани страни.

В рамките на форума ще бъдат представени мултимедийни презентации с теми: „2018 – Европейска година на културното наследство“ и „Пътят към Пловдив 2019”, включващи информация за приоритетите в областта на културата и наследството в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, свързани и с предстоящото домакинство на гр. Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г., съвместно с академичните среди, местните власти, неправителствения сектор и Фондация „Пловдив 2019“.