Само в 7DniPlovdiv.bg

Тракия на бунт срещу магистрала под блоковете, рай-кметът каза: “Провокатори!”

7 Dni Plovdiv02.11.20171min2330
1

Жителите на пловдивския район „Тракия“ подготвят бунт заради намерението на местната администрация да ремонтира и разшири съществуващия път край Ботаническата градина.

На трето поред събрание тази вечер жителите на квартала, който се намира близо до Скобелева майка, категорично скочиха срещу това намерение. Притесненията им са, че това ще доведе до пренасочване на трафика автобуси и камиони току под балконите и прозорците на апартаментите им.

„Елате! Нека опазим и малкото чисто въздух, който е останал в непосредствена близост до жилищата ни!“, пише в листовки, разлепени по входовете на блокове 286, 287, 288, 289 и 292.

“Жителите на квартала няма от какво да се притесняват”, успокои районният кмет Костадин Димитров. Той обясни, че община Пловдив има намерение да ремонтира 120-метровата отсечка, да направи тротоари и осветление на съществуващия черен път, който в момента е в лошо състояние, а Ботаническата градина да огради и благоустрои.

Този проект няма нищо общо с продължението на бул. „Санкт Петербург“бе категоричен кметът на „Тракия“ и добави, че няма да докара ТИР-ове под прозорците на хората.

Костадин Димитров не се появи на събранието на хората от района, тъй като то по думите му било организирано от “провокатори”. Димитров в най-скоро време смята да събере домоуправителите, за да им обясни идеята и да ги призове да не се поддават на лъжи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *