Само в 7DniPlovdiv.bg

Нова невиждана чест за Гришо! Оказва му я не кой да е , а световният №1!

7 Dni Plovdiv02.11.20171min14000
Григор Димитров и Рафаел Надал 2

Световният №1 Рафаел Надал разкри, че ще се подготвя заедно с Григор Димитров за новата 2018 година. Българинът ще гостува на Матадора в родния му Манакор през декември, където двамата ще проведат тренировъчните занимания.

През тази седмица Надал си осигури завършване на сезона под №1 за четвърти път в кариерата си и така Гришо ще има възможност да се готви за следващата кампания с възможно най-трудния съперник. Това не е първият случай, когато Гришо гостува на Рафа за тренировки. Двамата проведоха няколко съвместни занимания и през лятото. Надал отчете това и припомни, че впоследствие Димитров е спечелил най-голямата си титла – в Синсинати, а той триумфира на US Open.

„Беше полезно за мен, но и за него. Той спечели първата си „Мастърс 1000″ титла в кариерата. Аз винаги тренирам у дома, нямаше промяна за мен. Единствената разлика беше, че имах възможност да се готвя с Григор, което е страхотно, а е чудесно и за него. Мисля, че ще повторим това отново през декември,“ коментира Надал в Париж.

Самият Григор Димитров лично благодари на испанската легенда след големия триумф в Синсинати през август. „Рафа винаги е бил един от хората, които ме вдъхновяват. Понякога по време на мач, когато недоволствам от нещо, си мисля – „А какво би направил Рафа?“ Прекарахме време не само на корта, но и извън него, на плажа също. Беше страхотно, условията са изключителни. Рафа е един от най-великите. Много съм му благодарен за тази възможност. Скоро ще му пиша, за да повторим това,“ заяви тогава родният №1.

Tennis.bg