Само в 7DniPlovdiv.bg

Ботев вдига заплатата на златния Киров с нов договор! Вижте само в 7DP какво възнаграждение прибира Белия в момента, изненадата е голяма!

7 Dni Plovdiv31.10.20171min6980
_R1W4741

Ботев ще започне офанзива спрямо златния си треньор Николай Киров – Белия, научи 7DniPlovdiv.bg. Ръководството на канарчетата планира да поднови договора на най-успешния си наставник в най-новата история на клуба. Настоящият контракт на 42-годишния специалист изтича след края на настоящия сезон.

Киров пое отбора уж като временен вариант, след като феновете прогониха скоропостижно Николай Митов – Жадното. Белия не само остана на поста за постоянно, но постигна и немислимото още в дебютния си сезон начело на отбор от родния елит. Киров изведе отбора до първи значим трофей след 36-годишна суша – на 24 май Ботев триумфира за трети път в своята история с Купата на България.  По-малко от 3 месеца по-късно Белия донесе и втора купа във витрината на клуба – Суперкупата на България.

Изненадващо за мнозина заплатата, която получава треньорът на Ботев в момента, не е сред топ възнагражденията на специалистите в България, а напротив. Николай Киров се разписва срещу скромните … 3000 лева месечно, разбра 7DniPlovdiv.bg.

При предстоящите преговори за нов договор на Белия една от главните теми на разговор ще е значителното повишаване на личните финансови условия на специалиста според бъдещия му контракт. Очаква се Киров да оторизира мениджъра си Милен Георгиев да финализира официално разговорите с ръководството на Ботев. Самите преговори вероятно ще преминат изключително гладко.