Само в 7DniPlovdiv.bg

Разбиха банда за фалшиви паспорти

7 Dni Plovdiv31.10.20171min780
1

Престъпна група за изготвяне на фалшиви паспорти е разбита при спецоперация на ГДБОП в Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол. Арестувани са 10 души, 8 от тях са криминално проявени, съобщават от МВР. Шестима от групата са задържани в Пловдив, където полицаите са претърсили шест адреса и шест автомобила. Разкрити са две работилници за изработка на фалшиви български и чужди документи.

Едната работилница била в апартамент на жилищна сграда, откъдето са иззети множество готови и недовършени чужди документи, компютри, принтери, ламинатори, печатни плаки, машина за топъл печат, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите.

Втората работилница била обособена в офис на фирма, където са намерени лазерен принтер за гравиране, компютърна конфигурация, флаш памет с предпечат на български и чужди документи и изображение на 50 евро. В два от автомобилите полицаите намерили неистински български паспорти, лични карти и свидетелство за управление на МПС. На един от адресите в Пловдив е открито и голямо количество наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на канабис. Един съучастник в групата е задържан в Стамболийски, където на при претърсване на адрес са открити и иззети неистински документи.

Фалшиви документи, снимки паспортен формат с данни на лица и компютърна конфигурация са открити и при претърсване на апартамент в Русе. Там също е задържан член на престъпната група. Негов „колега“ е установен и задържан и на територията на Стара Загора, където полицаите са претърсили адрес и лек автомобил. От дома те иззели неистински документи, снимки паспортен формат с данни на лица. Техен съучастник е арестуван в Ямбол след извършени процесуално-следствени действия.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и са им наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *