Само в 7DniPlovdiv.bg

Няма такава признателност! Гришо отдаде заслуженото на баща си и изля душата си: Татко е “виновникът” за успешната ми кариера! Не мога да се израдвам на…

7 Dni Plovdiv30.10.20171min12070
Гришо радост 2

Григор Димитров сподели мнението си пред официалния канал на АТР за шансовете си на “Мастърс”-а в Париж, както и за първото в кариерата класиране на Финалите на АТР в Лондон. Хасковлията е един от шестимата сигурни досега за заключителния тенис турнир за 2017 година, заедно с Рафаел Надал, Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич.
На “Мастърс”-а в Париж Димитров ще започне участието си срещу французин.
“Много по-спокоен съм, след като вече съм се класирал за Финалите на АТР. Също така обичам да играя в Париж, защото живея тук през голяма част от времето, познавам града и ми харесва много. Хората са страхотни. Сезонът е най-добрият за мен в кариерата ми, без съмнение. Успях да поддържам високо ниво през годината и да печеля големи титли, а и ми помогна, че пропуснах някои събития тук таме. По-свеж съм и съм по-ентусиазиран за турнирите, в които участвам, а класирането на Финалите значи много за мен и екипа ми.
Когато разбрах, не можах да се израдвам, защото бях много съсредоточен, очаквах да се случи в Париж, а не преди това. През последните седмици имах няколко тежки загуби, но продължавах да се фокусирам върху мачовете. Може би като отида в Лондон, ще започна да го осъзнавам повече. Ще говоря повече с приятели и роднини, особено с баща ми, който ме запали по тениса и той е причината да съм тук. Също така Дани има голяма заслуга, работим заедно вече от една година.
Основната разлика с преди е постоянството ми, защото почти на всеки турнир играя четвъртфинал, полуфинал. Също така вече печеля повече мачове, дори да не играя добре, което беше ключовото за завръщането ми в топ 10 на световната ранглиста. Просто постоянна работа, дори в дните, когато не се очаква да тренираш, всичко помогна за голямата цел.
Обичам да играя на закрити кортове, жалко, че не са толкова много тези турнири. Не всички ги харесват, защото са трудни, трябва да се нагодиш към обстановката. Също е и малко странно, защото постоянно правиш едно и също и си вътре, не виждаш дали има слънце или се стъмва. Но съм доста доволен от играта си на открито и на закрито, така че ще продължавам да правя най-доброто, на което съм способен.
Да играем отново в Париж сега е много по-различно, отколкото на “Ролан Гарос”, защото трябва да се адаптираш, а и вече усещаш тежестта на изминалия сезон. Но както казах, познавам града и се чувствам добре тук”, каза Димитров пред официалния канал на АТР.