Само в 7DniPlovdiv.bg

Тото Волф: Ненавиждах всеки един момент от това състезание!!!

7 Dni Plovdiv30.10.20171min670
Archivnummer: M141708

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф сподели след Гран при на Мексико, че ненавиждал всеки един момент от надпреварата. Люис Хамилтън спечели четвърта титла в кариерата си след състезанието, но това се случи след сблъсъци със съперници в началото. Англичанинът трябваше да спре в бокса и после опита да навакса колкото може повече от изгубеното време.

„Ненавиждах всеки един момент от това състезание. Беше ужасно – твърде дълго и какво ли не още. Мисля, че бяхме разтърсени след началото, след катастрофата. Не знаем какво се случва в колата. Себастиан [Фетел] още ли е в надпреварата? Може ли да вземе точки?”, обясни Волф пред Скай Спортс.

„Мисля, че след известно време обяснихме всичко на Люис, след като всичко се успокои. После се съсредоточихме върху това да извлечем максимума от ситуацията. Хората твърдят, че всичко е приключило, когато имаш голям аванс в точките. Но не е. Това е автомобилен спорт. Случва се този инцидент и Себастиан можеше да спечели, а ние да не завършим, и после какво? Става дума за шампионата.”

Австриецът обясни също така, че ситуацията след старта бе далеч по-трудна за Хамилтън и Фетел, отколкото за Макс Верстапен, тъй като те водеха битка за титла за разлика от съперника си от Ред Бул. Той каза още, че крайният резултат е донесъл огромно облекчение на екипа.