Само в 7DniPlovdiv.bg

Жителите на смолянско село се вдигнаха срещу “лудите” шофьори

7 Dni Plovdiv29.10.20171min720
1

Жители на смолянското село Подвис се събраха пред сградата на кметството в знак на протест за неправилното изпреварване и ограничаване на скоростта в селото, през което минава главният път Смолян – Мадан – Рудозем – Златоград и южната ни съседка Гърция.

Местните хора настояват за взимане на спешни мерки от институциите, каза Росица Лулчева от протестиращите. Исканията основно са да бъде ограничена без значение по какъв начин скоростта и неправилното изпреварване в самото село. Дали с легнали полицаи, дали с камера, дали с постоянно присъствие на патрулна кола, няма значение, посочи Лулчева.
Със знак е ограничено движението през селото, има пешеходна пътека, осветено е, но никой не спазва това ограничение, защото доста е дълга правата отсечка и всеки я използва за изпреварване. Според протестиращите има доста подадени сигнали към 112. Има подадени сигнали и към другите институции, но до момента няма резултат.
Единствено позволиха на кмета да освети тази пешеходна пътека и надписи сложиха. Шофьорите въобще не спазват ограничението на скоростта. Ако не се вземат адекватни мерки за ограничаването на скоростта и за неправилното изпреварване, ще планираме нов протест, заканиха се жителите на Подвис.