Само в 7DniPlovdiv.bg

Джошуа повали заместника на Кобрата след спорен технически нокаут !

7 Dni Plovdiv29.10.20171min520
бокс Антъни Джошуа - Карлос Такам

Шампионът Антъни Джошуа победи с технически нокаут  Карлос Такам в 10 рунд пред 78 хиляди зрители на стадион “Принсипалити” в Кардиф. Камерунският лъв замени Кубрат Пулев – Кобрата, който получи травма и отказа срещата, но не успя да отнеме шампионските пояси на британеца на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). Реферът Фил Едуардс взе противоречиво решение да прекрати двубоя в момент, когато камерунецът бе поел няколко серии от леви и десни крошета и бе пасивен, но остана крайно разочарован от отсъждането, защото усещаше, че може да продължи. Така 20-ата победа на Джошуа също е с нокаут и перфектната му серия продължава.

78-те хиляди зрители освиркаха техническия нокаут, защото искаха да видят как Джошуа поваля и зашеметява опонента си – във втори рунд нечист удар на камерунеца едва не счупи носа на шампиона, а малко по-късно той прати опонента си в нокдаун. Общо взето, британецът спечели всичките 9 рунда преди техническия нокаут, а феновете едва ли отчетоха факта, че Такам имаше отворена аркада от началото на двубоя, бе загубил всичките рундове, бе пратен веднъж в нокдаун, бе пасивен през повечето време и особено в последния оказал се рунд в точно този момент, когато реферът на ринга прекрати битката. Очевидно Едуардс е предпочел да предпази здравето на Такам, който и без това между всеки рунд получаваше сериозна медицинска помощ и при положение че не отвръщаше на ударите на Джошуа, не бе толкова странно, че бе спрян.

Джошуа за трети път в кариерата си трябваше да прекара на ринга повече от 3 рунда – предишните два бяха при победите с технически нокаут над Владимир Кличко (11 рунд) и Доминик Брийзъл (7 рунд). Той проведе успешна четвърта защита на пояса на Международната боксова федерация (IBF) и първа успешна на титлата на Световната боксова асоциация (WBA).