Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Сензационно! Американци пожелаха Неделев!

7 Dni Plovdiv29.10.20171min4460
Неделев срещу Левски

Най-голямата звезда на Ботев Тодор Неделев е пред сензационен трансфер в САЩ, научи 7DniPlovdiv.bg.  Националът на България е  хванал окото на мениджъри, работещи с клубове от Мейджър Лийг Сокър.  Те са си го заплюли в петък вечерта по време на мача срещу Пирин в Благоевград.  На стадиона присъстваха пратеници от Щатите. Неделев стана играч на мача срещу орлите. За янките не е останало незабеляно, че Тошко беше най-добрия на терена.  Той заби и изравнителният гол за Ботев в средата на първото полувреме.

Неделев веднага  е заинтригувал американците. Според запознати янките планират да предложат Неделев на няколко клуба от Мейджър Лийг Сокър, но не е изключено да го лансират и пред такива от Северноамериканската футболна лига (NASL). Във втория по сила шампионат в страната на неограничените възможности се подвизава бившият голмайстор на Ботев и А група Георги Христов. Жоро Метъла се превръща в легенда на Тампа Бей Роудис. Очаква се до зимата Неделев да бъде следен под лупа, като той ще бъде гледан на живо отново от скаути от САЩ.

След Нова година вече ще има крайно решение за отправяне на оферта за закупуване на перлата на Ботев. Ако се стигна до такава, поставената цена на Неделев вероятно ще е поне 2-3 милиона долара.

За осъществяването на бъдещ трансфер на Неделев обаче канарчетата ще трябва да се съобразят и бившия клуб на халфа – Майнц 05. Германците си запазиха 70% от правата върху Тошко. Ботев държи само 30% от тях.

От лятото Неделев е следен и от клубове от Китай. Поне 3 пъти досега той е гледан на живо от пратеници от Азия. Няма да е изненада, ако след Нова година се стигне до наддаване между китайците и американците за закупуването на звездата на канарчетата.

Любопитното е, че в петък вечерта се разбра, че на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград“ има чуждестранни мениджъри, които са дошли специално заради Фелипе Бризола. Както често се случва, изглежда те са си харесали Неделев, а не бразилеца.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *