Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Крушарски покани Георги Дерменджиев!

7 Dni Plovdiv29.10.20171min4920
Георги Дерменджиев за сайта

В Локомотив тихомълком работят сериозно по въпроса за бъдеща треньорска рокада. Вече почти два месеца феновете на черно-белите призовават Войн Войнов да бъде сменен. На последния домакински мач срещу Черно море ултраси скандираха „Оставка“. Засега обаче собственикът на клуба Христо Крушарски е непреклонен, че няма да освободи от длъжността легендарния футболист на Левски.  Бизнесменът на няколко пъти обяви категорично, че Войнов ще остане начело на отбора, докато той управлява клуба. Освен всичко друго босът на смърфовете е бил на мнение, че при тази изключително нагнетена обстановка в и около клуба едва ли някой от актуалните специалисти ще се съгласи да поеме тима.

Това обаче не пречи на ръководството на черно-белите да сондира различни варианти за нов треньор.  Собственикът на Локомотив Христо Крушарски е поканил бившия треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев, научи 7DniPlovdiv.bg.  Благодетелят на черно-белите е разговарял със специалиста, който вкара разградчани два пъти в групите на Шампионската лига. Крушарски сам е разкрил пред  хора от черно-бялата общност, че е поканил Дерменджиев. 62-годишният специалист обаче на този етап е отклонил предложението да поеме тима. Идеята на Крушарски е бившият наставник на Лудогорец  да помогне и за развитието на ДЮШ на клуба. Дерменджиев е юноша именно на Локомотив. Той засега не желае да започва работа в друг български клуб, а изчаква за оферта от чужбина поне до Нова година.  Затова след като напусна шампионите, той отклонява предложенията от родните отбори.

Според  други наши източници   покана е отправена и до Георги Иванов. Гонзо обаче също не бил склонен да поеме тима. Той предпочитал да започне на чисто, правейки сам селекцията на отбора. Вариантът с Гонзо има шансове да се осъществи през зимата, но за целта той ще поиска да му бъдат подсигурени поне 3-4 качествени попълнения.

Появиха се слухове, че и близкият до Крушарски Ивайло Петев е опция за поста на Войн Войнов. Засега няма по-сериозни индикации, че Кмета е агитиран от бизнесмена да седне на горещия стол на „Лаута“.

Крушарски се е обърнал и към чуждестранни специалисти, които да заместят Войнов, разбра още 7DniPlovdiv.bg. Благодетелят на черно-белите е прибегнал до този вариант не само, за да намери качествен треньор извън България,  но и по една много сериозна причина – никой от родните треньори в момента не се престрашава да застане на треньорския мостик на “Лаута” заради все по-взривоопасната ситуация.

Поне към момента изглежда, че Войн Войнов ще води Локомотив до зимната пауза. Но нищо не се знае…