Само в 7DniPlovdiv.bg

Жалко! Балкан спря победния ход на Академик

7 Dni Plovdiv28.10.20171min300
Академик Бултекс за сайта

Пловдивският Академик Бултекс 99 изигра поредния си силен мач, но претърпя първа загуба през новия сезон в НБЛ. Възпитаниците на Асен Николов дадоха сериозен отпор на Балкан в „Арена Ботевград“, но домакините стигнаха до крайния успех с 85:78. Въпреки умората от сгъстения цикъл от мачове заради участие на отбора и в Балканската лига, пловдивските баскетболисти демонстрираха високата си класа.

Студентите започнаха по-добре срещата и поведоха с 13:22, но Балкан стопи разликата до 21:25 след края на първата част. Все пак гостите задържаха инициативата до почивката, на която двата отбора се оттеглиха при 41:43. Ботевградчани бяха преобразени и установиха контрол над играта през третата част, като разликата им започна да расте и след 30 минути бе 65:59, а в началото на последнат част стигна 11 точки. Силите на пловдивчани не стигнаха за обрат, макар те да опитаха всичко, но за това допринесе и стабилното представяне на домакините, които удържаха дистанцията, за да спечелят с 85:78.

Игор Кесар вкара 17 точки за Балкан, Аарън Брукс добави 12, ДиВон Уошингтън остана с 13, а Брендън Фортънбъри – с 12. Националът Христо Захариев записа дебют за ботевградския тим, след като дълго време се възстановяваше от контузия.

Най-резултатен за Академик бе Шакир Смит, който  вкара 20 точки.  Мартин Дурчев се отчете с 19 точки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *