Само в 7DniPlovdiv.bg

Шефът на полицията “изненадващо” проверява чалготеки – всичко е “цветя и рози”!

7 Dni Plovdiv28.10.20171min1100
1

Директорът на полицията в Пловдив ст.- комисар Атанас Илков лично е ръководил мащабната полицейска операция, която се проведе миналата нощ в нощните заведения  в Пловдив. Сигналът за предстоящата акция е даден вчера следобед, малко преди края на работния ден, за да не изтече информация. Мобилизирани са били полицаите от всички районни управления, които получили инструкции да проверяват най-популярните барове и дискотеки под тепетата.

Ст.-комисар Атанас Илков се е появил половин час след полунощ с няколко полицейски патрула и отряд на специализираните полицейски сили пред Клуб W. След това проверката е продължила в съседната дискотека Спирит. По същото време полицейски патрули, водени от началниците на районните са влезли в Бедрум, Галакси и Планета Пайнер.

Големият въпрос, който следва да си зададем е – работа ли е на полицейските шефове лично да проверяват спазват ли се правилата в нощния живот на втория по големина град? За целта във всяко районно има графици – 24 часа – на дежурните и екипи, които реагират на сигнали.

При положителен отговор на този въпрос – версиите са две.

Първа – РПУ-тата нямат достатъчно служители, та затова се налага големите шефове да си жертват петъка и съботата вечер, та да обикалят чалготеки и нощни клубове.

Втора – “Доверието” в проверяващите екипи в нощните заведения е толкова голямо, че трябва началниците лично да се появят, за да възтържествува справедливостта.

Резултатът: Освен проверките за непълнолетни купонджии, баровете са били изръчкани за спазване на забраната за пушене в закрити помещения. Според посетители на клубовете обаче забраната за пушене от няколко дни се спазвала стриктно навсякъде.

Невероятно, но факт! Това навежда на трети извод – акцията е отдавна известна на собствениците на нощни заведения, както по времето на соца в казармата с половин година предварително знаехме датите и часа на “извънредното” вдигане по тревога!!! А ръководството на МВР Пловдив се опита евтино да трупа обществени дивиденти като имитира дейност!!!

Акцията на органите на реда ще продължи и тази нощ във всички нощни барове и заведения. Собствениците вече имат едно наум, а резултатите ще са идентични.