Само в 7DniPlovdiv.bg

“Лудия” Макс се разкая за “идиот” по адрес на Мика Сало

7 Dni Plovdiv27.10.20171min380
1

Макс Верстапен призна на пресконференцията на пилотите преди Гран при на Мексико, че не е използвал правилните думи след наказанието, което получи в САЩ.

Той бе наказан с 5 секунди за нерегламентирано изпреварване срещу Кими Райконен в последната обиколка и от 3-а позиция бе понижен на 4-а. След финала пилотът на Ред Бул заяви, че наказание като това убиват спорта, а освен това нарече единия от стюардите – Мика Сало /бивш сэстезател във Ф1 от Финландия/ “идиот, който взема решения срещу него“.

„След състезанието емоциите са много силни, особено ако си свален от подиума, на който мисля заслужавах да бъда, каза Верстапен. – Наказанието не беше правилно. Всеки излизаше извън пистата. Мисля, че маневрата беше страхотна и се хареса на феновете.

Ако бях спечелил предимство там, щях да минавам така всяка обиколка. А аз не правих това. Нормално е да съм ядосан. Можех да използвам по-различни думи и тези, които казах, не бяха правилни, но и наказанието не беше коректно.”

Райконен от своя страна каза, че Макс просто трябва да приеме наказанието: „Понякога усещаш, че то е сурово спрямо теб. Всички казаха, че Мика Сало е помогнал на Ферари, но на Спа той също беше стюард и аз получих наказание за нищо. Получавал съм много санкции, за които съм смятал, че не са справедливи.”