Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: В Ботев забогатяха с по 10 бона! Канарчетата прибраха премиите за Лига Европа и Суперкупата след транш от УЕФА! Вижте разбивката на сумите

7 Dni Plovdiv27.10.20171min1600
Отборът на Ботев с Купата

Футболистите на Ботев отпътуваха за Благоевград с еуфорично настроение. Възпитаниците на треньора Николай Киров- Белия получиха чаканите премии за представянето си в Лига Европа през това лято. Ръководството на клуба им раздаде и заработените бонуси за триумфа със Суперкупата на България, както и поне по един от останалите за доизчистване финансови стимули за първенството. Титулярите сред героите на Белия облажиха с по около 10 000 лева на калпак, научи 7DniPlovdiv.bg. На Коматево чакаха първата част от заработената субсидия от УЕФА, за да възнаградят играчите за доброто им представяне в Лига Европа, където те стигнаха до третия предварителен кръг, отпадайки от португалския Маритимо. Канарчетата заработиха за клуба 675 000 евро. Първият транш от тази сума вече е получен от Ботев, твърдят запознати.

7DniPlovdiv.bg разбра точните разбивки на премиите, които получиха играчите. Те са по 2000 лева на калпак за отстраняването на албанския Партизани (Тирана)  в първия предварителен кръг и по 5000 лева за изхвърлянето на Бейтар (Йерусалим ) във втория. Първоначално ръководството на клуба определи бонус от 3000 лева за успеха срещу израелците, но след това шефовете на жълто-черните основно в лицето на президента Ангел Палийски решиха да удовлетворят желанието на футболистите за завишаването му. Така де юре премията за триумфа срещу Бейтар стана 5 бона.

Жълто-черните чакаха обещаните премии и за завоюването на Суперкупата на България в двубоя срещу Лудогорец, спечелен след изпълнение на дузпи. Бонусът за спечелването на трофея е  по 2000 лева на калпак, което разкрихме отдавна. Тези финансови стимули реално са изплатени от сумата, която БПФЛ предвижда за победителя във финала. Тя е 50 000 лева.

Преди потеглянето за Благоевград футболистите са прибрали и някои от останалите за доизчистване премии за първенството. Сред тях  е тази за хикса в Битката за Тракия с Берое, постигнат в Стара Загора. Бонусът него е 350 лева.

На 20 октомври на канарчетата са осигурени и последните полагащи се заплати за месец септември, научи още 7DniPlovdiv.bg.  След тези сериозни постъпления в джобовете им, възпитаниците на Николай Киров със сигурност ще бъдат още по-надъхани за успех срещу Пирин тази вечер. В рамките на седмица те захраниха с немалки суми банковите си сметки.