Само в 7DniPlovdiv.bg

Шокиращ скандал! Бивш национален селекционер отправи невиждани обвинения към бижуто на Ботев! Изкара Крис Добрев по-черен от дявола!

7 Dni Plovdiv26.10.20171min2780
Кристиан-Добрев

Вече бившият треньор на националния отбор на България до 17 години -Викторио Павлов, даде поредното си интервю. Той нямаше как да остане на поста си заради безобразните резултати на гарнитурана ни, която водеше. Павлов гостува в „Домът на футбола“ по  DIEMA SPORT и даде някои потресаващи отговори на зададените му въпроси. Специалистът директно обвини бижуто от школата на Ботев  Кристиан Добрев за представянето на националния отбор. За капак  направи скандално и самоубийствено признание, че е викал футболисти заради приятелски отношения. Специалистът отново се  заяде и с клубовете.

Ето и скандалното интервю с Викторио Павлов:

“Поемам своята вина за постигнатите резултати на последните квалификации. Аз реално не съм подавал оставка, ръководството просто ме освободи.”

“Изоставаме физически в тези възрасти, изоставаме чисто психологически. Нашите деца са обременени, те не си вярват и нямат увереност. Защото когато играем контролни срещи виждат, че има голяма разлика с другите отбори.”

“По-разглезени са, искат да са в центъра на вниманието, без да имат покритие върху това нещо. Вижда се, че след 50-60 минута на мачовете не сме това, което трябва да бъдем. Подготовката, която се прави в клубовете, явно не е достатъчна.”

“И трите мача от евроквалификациите се даваха по телевизията и се виждаше, че с нищо не можехме да се противопоставим на съперниците. Загубихме и от Азербайджан, което наистина е срамно. Но в последния мач едва ли не децата си бяха тръгнали още преди да започне.”

Викторио Павлов хвърли сериозни критики към играчите от набор 2001:

“Децата от набор 2001 много трудно понасят тази тежка фланелка на националния отбор. След загубата с 0:6 от Израел няколко от футболистите си помислиха, че едва ли не националният отбор се гради около тях. Не може футболисти, които са на 17 години да излизат и да им е все тая какво става на терена.”

“Децата от този набор са с такъв манталитет, че те излизат колкото да се снимат с фланелката. Дисциплината също куца много при тях и съм по-либерален с отношенията си с играчите, след като се приберем в хотела.”

Относно групата във фейсбук, в която футболисти от националния отбор му искаха оставката:

“Дадени състезатели искаха моя оставка, пишеха в една фейсбук група. Мислих си след квалификациите тази група да я покажа на журналистите. Тя е в мен, но не искам да я давам на медиите, аз я знам още от третия ден. Не искам тези клубове, от които са състезателите да се почувстват зле. Аз съм сигурен, че в клубовете им не знаят за какво става дума, въпреки че съм говорил с шефовете на школите, но нещата са много грозни и не са за пред медиите.”

Викторио Павлов обвини Крис Добрев за цялостното състояние на отбора и нарушаване на комфорта в тима:

“На някои от децата простих по простата причина, че са най-добрите в тази възраст. Но има там този футболист, който наистина от първия ден има комфорт в медиите – Крис Добрев. Последният път, в който имах разговор с шефа на школата на Ботев, беше след контролата с Турция. Иван Цветанов ми заяви, че каквото трябва ще направи Крис Добрев да се върне в националния отбор, ако трябва ще дойде да се извини. Моите думи бяха, че каквото и да става този човек при мен няма да стъпи, защото той наруши целия комфорт на този отбор. Той направи групичките, той направи нещата, които се случиха в този отбор. Пожелавам му на този футболист да стане голям футболист, да играе в Ботев и в националния отбор, но единственото е, че трябва да си промени мисленето.”

 Имало ли е бойкот:

“Бойкот срещу мен не е имало, събрахме се с ръководството на БФС и взехме решение да не ги викаме. На двама човека от тази групичка простих и ги върнах да играят.”

Треньорът направи стряскащо признание, че е викал футболисти на приятели:

“Директен натиск не ми е оказван от родители и ръководители. Индиректен натиск имаше, през познати и приятели, защо си взел този и онзи. Да, признавам си, че съм взимал състезатели, които са били на приятели и колеги. Но съм го правил на база на качествата им. Не може да взема някого, когото не го броят за жив в клуба му”

“47 футболисти са минали през мен за този период. За година и половина от моята работа резултатът наистина може да се каже, че е лош. Как да ви кажа, имало е индиректен натиск на президенти от първа и втора лига. България е малка държава и всичко се знае.”

Треньорът явно осъзна какво е казвал и рязко смени изказването си още в следващото изречение:

“Имам проблеми за това, че отказвах да викам определени хора. Още от миналата година имаше атаки към мен. Всичко крием, всичко прикриваме и в един даден момент даденият човек е виновен за всичко. Аз съм виновен за краха на българския футбол при юношите.”

Викторио Павлов призна и грешката си, че не е повикал Крис Добрев:

“Моята грешка е, че не подбрах правилните хора в настоящите квалификации. Но ще се върна и на това, че тези хора, които съм подбрал, това е най-доброто в България на този етап. Единстевният такъв, който не съм взел, това е Крис Добрев. Това е моята огромна грешка.”

“Не мога да взема човек, който не играе в клуба си. Това, че някой е бил с по-слаби качества и съм го взел може да се каже, че е моя грешка.”

В края на интервюто треньорът направи поредната си мрачна прогноза за детско-юношеския футбол:

“От децата, които идват след набор 2001, няма качество. Това, което идва отдолу, просто не виждам скоро кога ще изкараме футболист. Всеки казва в нашия клуб се работи, в нашия клуб е професионално. Не виждам българските футболисти. В Разград всички ги обвиняват, че не играят българи, но то просто ги няма. Много е лесно когато имаш един българин да го вкараш, да го интегрираш, но щом не го правят, значи нямат такъв футболист. Защо скоро няма продаден български футболист в европейски гранд?!”