Само в 7DniPlovdiv.bg

Алонсо сменя двигател – стартира последен в Мексико

7 Dni Plovdiv26.10.20171min330
1

Фернандо Алонсо очаква да стартира от дъното на решетката в Гран При на Мексико, след като отново имаше проблеми със задвижващата система в Остин и не завърши състезанието.

„Стартирахме много добре в Остин, каза Алонсо. – Дори мислех, че може да спечелим точки. Бяхме доста конкурентни. Жалко е, че не успяхме да завършим. Усетих, че двигателят се повреди и ще трябва да го сменим за състезанието в Мексико. Така че очаквам да стартирам от последните места в решетката.

Затова със сигурност ни очаква предизвикателен уикенд. Още веднъж ще трябва да стартирам от края на решетката, но ще може да натрупаме опит, за да бъдем много по-силни през следващата година. В Мексико често имаме проблем с трафика, което прави изпреварванията трудни.“

Алонсо заяви още, че има намерение да кара и в други състезателни серии през следващия сезон. Тази година испанецът участва в 500-те мили на Индианаполис 500, като се движеше в челото, преди да отпадне заради повреда.

„Ако зависеше от мен, щях да се състезавам всеки уикенд с каквато и да е кола, в която и да е страна, заяви Фернандо. – Очевидно Макларън няма да се съгласят толкова лесно, но мисля, че ще ме пуснат за 2 или 3 уикенда в други шампионати. Ще говоря с тях, когато стане време.“