Само в 7DniPlovdiv.bg

Дъждовете криви на общината за Коматевско шосе

7 Dni Plovdiv26.10.20171min1180
1

Проливните дъждове станаха удобно оправдание за кметската управа за забавянето на ремонта на Коматевско шосе. Фирмата-изпълнител и кмета Иван Тотев бяха обещали асфалтирането на цялото Коматевско шосе да е готово до Димитровден.

26 октомври е факт, а пускането на шосето – не. Според строителите им остава да налеят още около 150 метра асфалт край стадиона и базата на Ботев. Работата е спряна във вторник, когато заваля. В дъжда няма как да се полага асфалт, въпреки че на Карловско шосе преди няколко години друга строителна фирма демонстрира как се прави настилка, когато вали като из ведро.

Коматевци продължават да живеят в очакване да се отвори директния път към центъра на Пловдив, за да могат поне с колите да се предвижват по-бързо. Градският транспорт ще бъде възстановен, като се довършат тротоарите и се монтират автобусни спирки. По договор между община Пловдив и фирмата-изпълнител четирите булеварда – Коматевско шосе, “Руски”, “Шести септември” и “Северен” – трябва да бъдат завършени до 19 юли 2019 г.