Само в 7DniPlovdiv.bg

Адвокат от известна фамилия в затвора за поръчка на убийство

7 Dni Plovdiv25.10.20171min6840
1

Синът на известния пловдивски адвокат Красимир Елдъров – Владимир, беше осъден на 7 години и 6 месеца затвор, при първоначално строг режим. Той и още шестима души, определени като негови съучастници, бяха подсъдими за поръчителство на убийство, палежи и увреждане на имущество.

Петима от шестимата обвиняеми също бяха осъдени на затвор. Това са таксиметровият шофьор Радослав Керанов, който получи 7 години затвор, Мартин Поптонев – 7.5 години, Светлин Спасов – 6 години, Петьо Пенев и Милко Доевски по четири години. Единствено Валери Бодуров беше оправдан напълно.

След произнасяна на присъдите Владимир Елдъров и петимата му съучастници бяха задържани в ареста. Адвокатът на Елдъров Красимир Давчев заяви, че присъдата е абсурдна, а майката на осъдения адвокат, също юрист, нарече делото “поръчково”. Според нея Владимир Елдъров в крайна сметка ще бъде оправдан и един ден дори ще му се извинят. Йордан Давчев беше категоричен, че ще обжалват днешната присъда.

Според обвинението, през 2013 и 2014 г. Владимир Елдъров е поръчал убийството на колегата му адвокат Владко Мерджанов, когото смятал за непреодолим конкурент в юридическата сфера.
Останалите „наемници“ Елдъров изпратил да опожарят коли и имоти на други негови конкуренти в Пловдив, Баня, Зелениково и Марково.

Третото обвинение е за подхвърления за отмъщение миналия декември обезглавен петел в колата на адвокат Димитър Деков, председател на Сдружението за правна помощ на потребителите.