Само в 7DniPlovdiv.bg

Фетел застана зад Аривабене

7 Dni Plovdiv25.10.20171min490
1

Себастиан Фетел защити спортния директор на Ферари Маурицио Аривабене след серията неуспешни състезания за Скудерията в последните 2 месеца. Тимът няма победа от състезанието в Унгария в началото на август.
След надпреварата в Япония тръгнаха слухове, че италианецът може да бъде уволнен от президента Серджо Маркионе и заменен с техническия директор Матиа Биното.
“В миналото Маурицио често е бил критикуван, но той върши добра работа и се превърна в истински лидер”, каза Себастиан пред Ауто Билд.
Маркионе заяви наскоро, че е идиотско да хвърля вината за проблемите само върху един човек и че няма да има промени в управленските постове на тима. „Няма да има смени. Матиа и Маурицио са замесени в процес на работа, така че да предпочета единия за сметка на другия е леко идиотско, коментира босът. – И двамата са на масата, от която ръководят нашите операции. Технически погледнато, като президент аз също съм замесен, но това не решава никой от проблемите. Имаме нужда да печелим, това е най-важното нещо. Не мисля, че вината може да се припише само на един човек.”
В тази връзка бившият технически директор на Скудерията Рос Браун каза, че тимът трябва да се отърси от неудачите в последните състезания и да завърши силно сезона. “Тимът е под ненужно напрежение, каза отговорникът по спортните въпроси в F1 пред Speed Week. – Те трябва да бъдат спокойни и фокусирани сега в края на шампионата.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *