Само в 7DniPlovdiv.bg

Просветният министър дава старт на майсторски клас

7 Dni Plovdiv25.10.20171min150
1

Началото на майсторски клас „Класната стая на 21 век – умения, иновации, технологии“ ще даде днес в Пловдив министърът на образованието Красимир Вълчев. Форумът, в който ще се включат 200 участници от цялата страна, е  oрганизиран от  фондация „Световен образователен форум България”, Община Пловдив и ПУ “Паисий Хилендарски“.

Третата годишна инициатива на фондацията ще провокира експерти на МОН,  на Регионалните управления по образованието и на общините, на образователни институции, международни експерти и лидери в образованието да помислят как промяната в света около нас трябва да се отрази върху преподаването и организация на класната стая.

Началото на майсторския клас ще бъде поставено от Тон Дюиф – президент на Световен образователен форум и експрезидент на Европейската асоциация на училищните директори. Той ще говори как да развиваме уменията на 21 век в класната стая, като в дискусията по този модул ще се включат зам.-кметът по образование и иновации в Община Пловдив Стефан Стоянов, началникът на РУО София Ваня Кастрева и Елеонора Лилова – директор на 2 СУ София.

Президентът на „Световен образователен форум България” и директор на ОУ „Райна Княгиня” Мария Гайдарова ще направи презентация защо са важни иновациите в образованието и как да ги инициираме.