Само в 7DniPlovdiv.bg

Кобрата изригна срещу Джошуа: Не съм лигльо!

7 Dni Plovdiv24.10.20171min1890
Кобрата и Джошуа

Гордостта на България в бокса – Кубрат Пулев ,коментира критиките по негов адрес, че контузията му е лека и не е трябвало да се отказва от мача за световната титла срещу Антъни Джошуа на 28 октомври на стадион “Принсипалити” в Кардиф (Уелс).  Към „нападателите“ на Кобрата се присъедини дори и британският боксьор, който определи травмата на българина като дреболия.

Пулев се прибра в България в понеделник рано сутринта без да уведоми за пристигането си родните журналисти. Неговото присъствие на летище “София” обаче не остана незабелязано, след като той се снима с националките по сумо, а едно от момичетата сподели снимката във “Фейсбук”. Ден по-късно Пулев използва социалната мрежа “Фейсбук”, за да изрази своята позиция и да каже на Джошуа, че един ден ще се изправи срещу него с амбицията за победа.

“Здравейте, приятели!

В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка.

Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми.

За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал.

Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим. Казах: “Абсурд, ще се справя!”

Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин. Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения.

Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност. Напротив!

Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!”, написа Кобрата във Фейсбук.