Само в 7DniPlovdiv.bg

Кметът на Сало посрещна Марица във Финландия!

7 Dni Plovdiv24.10.20171min260
волейбол - Марица във Финландия

Малко след пристигането си във Финландия, старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева взеха участие в официалната пресконференция преди мача-реванш между финландския първенец ЛП Сало (Сало) и българските шампионки от женската Шампионска лига по волейбол, заедно с наставника и капитанката на домакините – Томи Леминкайнен и Елина Каснанен. Гостите от България бяха специално приветствани с добре дошли лично от кмета на Сало Лаури Инна.
В изявленията си пред медиите и двете страни изразиха очакванията си за много силен, интересен и непредвидим мач тази сряда.
Иван Петков: “Както казах и преди, този двубой ще се реши вдругиден. В първия мач успяхме да победим може би с това, че нашите състезатели са малко по-опитни. И в решаващите моменти имахме повече увереност от нашия противник. Мисля, че нивото беше доста високо, като и двата отбора допринесоха за това. Но този мач е вече в миналото и ние мислим и се готвим за този, който предстои. Мисля, че победата ще се реши най-вече от доброто изпълнение на сервис и от ефективността на сайдаута. Ще трябва да проявим и морално-волеви качества.”
Радосвета Тенева: “Благодарим за топлото посрещане! Радваме се, че сме тук и продължаваме да се готвим за предстоящия мач. Първата среща не беше никак лесна за нас. Спечелихме я трудно. Така че очакваме интересен реванш. Видяхме, че противникът е отбор, който се бори докрай.”
Томи Леминкайнен: “Преспивайки една-две нощи след първата среща, мога да кажа, че съм по-скоро доволен, тъй като моят отбор показа най-доброто си лице досега през този сезон. Разбира се, не съм доволен от това как завършвахме геймовете и от крайния резултат, но вече сме имали случай да отстраним противник в евротурнирите след загуба с 1:3 в първия мач като гости и се надявам да го направим пак. Надявам се при домашни условия и с подкрепата на публиката да успеем да изпълняваме по-добър сервис отколкото в България, и да подобрим играта си на блокада и в отборна защита.”
Елина Каснанен: “В първия мач започнахме добре, но не положихме достатъчно усилия да го завършим така добре. Но се получи много хубав двубой. За нас възможността да стартираме тази кампания в евротурнирите в България беше чудесна, защото организацията там беше перфектна. Всичко мина добре, с изключение на крайния резултат. Очакваме в сряда да дойдат много зрители и да викат за нас, което, разбира се, би ни помогнало много.”
Мачът между ЛП Сало и Марица в зала Салохали на 25 октомври е с начален час 19:00 б.в. Гостенките от Пловдив се нуждаят от два спечелени гейма, за да отстранят противника, без да се стига до златен гейм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *