Само в 7DniPlovdiv.bg

Култов! Босът на Марица изригна: Тримата глупаци продават кебапчета в Шекер махала,ние никога не сме го правили!

7 Dni Plovdiv24.10.20171min1760
Марица Пловдив - Христо Христов

Преди две седмици наглед спокойната ситуация около футболния клуб Марица Пловдив, се разбърка. Причина затова стана пресконференция, дадена от предишното ръководство на „жълто-сините“ в лицето на Петър Курдов, Евгени Курдов и адвокат Георги Иванов. Според тях участието на маричани във Втора лига е плод на документна измама, защото имало наложен запор на сметките на клуба, както и дългове към НАП.
Същият ден президентът на Марица Христо Христов беше потърсен от колегите от Glas.bg за коментар. Той каза две кратки изречения, но с уверението, че на по-късен етап ще се срещне с репортер на медията.
Освен, че се съгласи на пространно интервю, Христов  показа пред колегите от Glas.bg и редица документи, като например справка от НАП към 13 октомври 2017 година от която е видно, че клубът няма задължения към държавата, както и справка от НАП за наличие на дългове към момента на издаване на лиценза за Втора лига. Изключително интересен е документът за сключен договор между „Efbet“ и Марица Пловдив на стойност 6000 лв., които са преведени по личната сметка на Петър Курдов.
Оказва се обратното – клубът, ръководен по онова време от Курдов-старши, има и натрупани задължения към НАП, като с лихвите сумата достига до около 15 000 лв.
„Една инициатива, може да ви звучи несериозно, но сме поели футболният клуб – почваме да набираме средства за лечение на тримата глупаци, понеже мисля, че имат нужда от медицинска намеса“.
„Искам да заявя следното нещо: инж. Ральо Ралев, Вовата Фатов, Тумби, Кесов… това са хора, които постоянно са покрай мен и заради които я има Марица. Много е важно да се отбележи, че тези хора никога не са продавали кебапчета в Шекер махала. Тези хора имат морал и достойнство и за тях основна цел е да го има футболен клуб Марица.
За в бъдеще изявления ще давам само аз – Христо Христов – и ще отговаряме само на въпроси на официални лица или официални служби. Относно изявлението на разни хора, които аз ще нарека тримата глупаци, бих искал да кажа следното: ПФК Марица получи лиценз за учасите в “Б“ група (сега Втора лига – б.р.) без да има задължение към НАП“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *