Само в 7DniPlovdiv.bg

Спортно междучасие в Пловдив

7 Dni Plovdiv24.10.20171min270
1

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и кметът на Пловдив Иван Тотев участват в инициативата “Спортно междучасие” заедно с учениците и преподавателите от СУ “Свети Седмочисленици” в Пловдив. Точно в 7,45 ч., заедно със зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков, кмета на район “Тракия” Костадин Димитров и много други гости те се включиха в масовката, с която пловдивските деца казват „НЕ“ на пасивния начин на живот.

Инициативата е по случай 24 октомври – Световния ден за борба със затлъстяването. Градоначалникът отправи послание към учениците в подкрепа на активния и здравословен начин на живот.

Tренировката в Световния ден за борба със затлъстяването по график в “Спортно междучасие” се води от Таня Делчева – инструктор на клуба по художествена гимнастика “Брилянт” и дългогодишните състезателки с редица престижни отличия, носителки на много купи и медали от държавни и международни състезания Виктория Атанасова и Мария Славова. В края на заниманието децата от СУ “Свети Седмочисленици” получиха и първия си комплект спортни пособия.

В “Спортно междучасие”, което се реализира от началото на учебната година по Програма “Пловдив за младите” всяка седмица участват над 3000 деца от 6 пловдивски училища. Заниманията се водят от известни треньори, настоящи спортисти и хореографи от 17 пловдивски клуба, които са провели над 60 тренировки до момента. Активностите могат да бъдат следени всеки ден и в официалната страница на проекта във facebook. Целта е примерът, който дават учениците от града под тепетата, да стигне до повече техни връстници от цялата страна и поне два часа седмично децата да заменят игрите на компютрите с тези в парка или спортната зала.

По-късно кметът и заместникът му с ресор „Образование“ Стефан Стоянов“ ще посетят Образцовата Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов” във връзка с изпълнението на Общинската Програма за модернизация на учебния процес.