Само в 7DniPlovdiv.bg

И БСП Пловдив срещу методите на Корнелия Нинова

7 Dni Plovdiv23.10.20171min1090
1

Общинската организация на БСП в Пловдив е съгласна с позицията на нашите другари от Калояново и Стамболийски, заяви председателят й Красимир Трифонов. Изявлението бе по повод декларацията на Областната структура на социалистите в Пловдив, в която се твърди, че несъгласието с ръководството на БСП не ги прави привърженици на ГЕРБ.

В общинската организация на БСП в Пловдив винаги е имало хора с различно мнение и това я прави по-силна като организация, подчерта Трифонов.

Той обясни, че е присъствал на заседанието на Националния съвет на БСП миналата събота, на което е взето решението за свикване на конгрес на партията. Трифонов подчерта, че това което са чули на другия ден от лидера Корнелия Нинова е било съвсем различно от това, на което лично са присъствали.

“Потвърждавам, че имаше предложение за една единствена точка в дневния ред на конгреса – мерки за сваляне на ГЕРБ от власт. Това предложение не беше прието от ръководството на Националния съвет. Изведнъж, на другия ден разбираме, че едва ли не всички, които са се изказали на Националния съвет са едва ли не за коалиция с партия ГЕРБ!”, избухна Трифонов.

Красимир Трифонов предположи, че точно това разминаване между фактите и тяхната интерпретация е провокирало Георги Гергов да напише своето отворено писмо „За падението на един председател“.

Въпросът беше кога да се проведе този конгрес, дали не трябва да е малко по-късно, за да могат всички материали за конгреса да бъдат подготвени както трябва и да могат всички социалисти по райони да се запознаят с това, което се предлага на конгреса. А сега отиваме на един конгрес с материали, подготвени за 14 дни!, посочи председателят на пловдивската организация.

Пловдивската структура не се готви за конгреса отделно от останалите в партията, каза още Красимир Трифонов. И обясни, че не вижда основание за това на местно ниво.

По думите му, пловдивските социалисти са поискали от националното ръководство стенограмата от заседанието на Националния съвет на БСП на 14 октомври, за да се види кой какви предложения е правил. От стенограмата ще се разбере кой е искал да прави коалиция в ГЕРБ и един път завинаги ще се спре с подобни спекулации.

Трифонов е категоричен, че Областната организация на БСП в Пловдив не е в изолация, тя една от 28-те в страната. Комуникацията с централното ръководство на партията е добра, а пловдивските социалисти имат свой представител там в лицето на Атанаска Тенева.

Дебатът на предстоящия конгрес ще бъде интересен, най-вече за това каква алтернатива ще бъде БСП за нещо, което предлага правителството за бюджета, коментира още Трифонов.